VK-regeringen dobbeltmoralsk over for arbejdsløse

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg opfordrer alle arbejdsgivere til at hjælpe med at ansætte arbejdsløse med løntilskud – samtidig med, at hun selv ansætter alt for få. SF presser på for forbedringer

Regeringen ansætter alt for få arbejdsløse med løntilskud i ministerierne. Målsætningen er 1.400 – men der er kun 517 arbejdsløse på kontanthjælp og dagpenge, der er kommet i løntilskudsjob i ministerierne. 67% af målet er dermedikke opfyldt.

– Det er rystende og en skandale, at der er så stor modstrid mellem de borgerliges ord og handlinger. De siger simpelthen ét og gør noget andet. Troværdigheden er væk, når beskæftigelsesministeren appellerer til, at virksomhederne skal påtage sig deres sociale ansvar – samtidig med, at hun og de andre borgerlige ministre er så ufattelig ringe til at hjælpe arbejdsløse ved at ansætte flere af dem i løntilskudsjob, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

Han spørger derfor nu beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), hvilke initiativer hun vil tage for at ministerierne fremover opfylder målet. SF’s arbejdsmarkedsordfører spørger også, om hun anser det for troværdigt at opfordre alle andre til at hjælpe med at løse en opgave samtidig med, at hendes eget ministerium ifølge ugebrevet A4 kun har ansat 24 arbejdsløse i løntilskudsjob. Målet for Beskæftigelsesministeriet er 48 med løntilskud.

Dette indlæg blev udgivet i Aktivering / uddannelse. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.