Venstres kampagne mod kontanthjælp er svineri

Venstres kampagne mod kontanthjælp er noget svineri over for kontanthjælpsmodtagere, fordi man puster tallene op. En kontanthjælpsmodtager med børn får godt 14.000 kr. pr. måned før skat. Derfor er det langt ude i skoven, at man fremhæver et tal på 454.000 kr. til en familie med tre børn. Så medtager man ydelser, som alle får – altså også lavtlønnede i job. Derfor er det store tal misvisende. Men Venstre bruger det alligevel til at tæske løs på mennesker på bunden af vores samfund. Uretfærdigt og usmageligt.

Venstre mener åbenbart, at kontanthjælpsmodtagere er andenrangs-borgere. En rystende tankegang. Derfor må jeg spørge Venstre: Vil I afskaffe børnechecken til kontanthjælpsmodtagere? Vil I afskaffe deres friplads-tilskud til vuggestuer og børnehaver? Vil I også afskaffe kontanthjælpsmodtageres stemmeret ved valg i Danmark? Venstre er langt ude og snyder vælgerne, idet partiet nægter at fortælle, hvad satserne skal ned på.

I SF har vi et helt andet menneskesyn. Vi mener, at alle mennesker skal have et anstændigt forsørgelsesgrundlag. Derfor vil vi ikke skære ned, så børn kommer til at vokse op i en fattigdom. En fattigdom, der kan sætte sig negative spor hele livet igennem.

Det skal selvfølgelig kunne betale sig at arbejde, og derfor ville en familie som den beskrevne da også tjene 1.-2.000 kr. ekstra om måneden, hvis forældrene fik et job.

99 % af befolkningen vil gerne tjene deres egne penge og udfylde en funktion i samfundet. Fællesskabet med kolleger på arbejdspladsen er også meget værdifuldt. Men desværre er der ikke arbejde nok. Vi har 132.000 arbejdsløse, der kan begynde på et job i morgen. Men samfundet har ikke 132.000 ledige stillinger.

Som arbejdsløs har man desværre ofte en ensom tilværelse. En ny, international undersøgelse viser, at arbejdsløshed er medvirkende til hvert femte selvmord. Så alvorligt er det. Derfor er det endnu mere urimeligt, at Venstre hezter mod arbejdsløse kontanthjælpsmodtagere ved hjælp af fordrejede tal.

Dette indlæg blev udgivet i Kontanthjælp og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.