Tusindvis af job i ny energi-aftale

Den spritnye og brede energiaftale i Folketinget er regeringens hidtil største enkeltstående beskæftigelsesindsats, der vil sikre tusindvis af job i de kommende år. Aftalen betyder, at der skal bygges to nye havvindmølleparker ud for Esbjerg og Møn. Det har SF krævet længe – og det betyder, at halvdelen af den danske elektricitet i 2020 vil komme fra vindmøller.

Der kommer desuden en massiv udbygning med biogas og energibesparelserne fordobles, så CO2-udslippet bliver mindre.

Men aftalen gavner ikke kun klimaet. Den vil også komme til at skabe mange nye arbejdspladser, især inden for energiteknologi og vedvarende energi. Andre erhverv vil også komme til at nyde godt af aftalen, når først boligejerne begynder at igangsætte energibesparelser.  I år er jobeffekten begrænset. Men allerede i 2013 og 2014 får vi  4.000 ekstra job, og i årene frem til 2018 giver aftalen arbejde til 6.-8.000 personer.

Grøn vækst og flere folk i arbejde var bl.a. nogle af de ting, som SF gik til valg på. Nu gennemfører vi så vores politik i virkelighedens verden!

Når det er sagt, så er vi da også glade for, at Venstre endelig er vågnet op og har taget et politisk medansvar for Danmarks energipolitik, der rækker ud i fremtiden.

Trykt i bl.a. Århus Stiftstidende 24. marts 2012.

Dette indlæg blev udgivet i Flere job, Miljø. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *