Syge rammes af nyt bureaukrati fra Claus Hjort

Beskæftigelsesministeren har desværre ikke lært af sin fiasko med, at arbejdsløse skulle sende mindst fire ansøgninger om ugen. Han er klar med en ny idé over for langtidssyge, som er lige så firkantet og indebærer stort spild af tid

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) er Danmarksmester i at opfinde nye, bureaukratiske ordninger, som er spild af tid. Nyeste forslag er, at alle syge – der rent fysisk kan – skal tvinges til gentagne kontrolmøder i det kommunale jobcenter.
 
–         SF er helt enig med HK, Dansk Socialrådgiverforening og Kommunernes Landsforening i, at det er spild af tid med så firkantet en regel, hvor der går masser af tid med at indkalde og tale med mennesker, der pt. ingenting skal, fordi de er for syge og er i behandling for deres sygdom. I stedet bør man overlade til jobcentrene at vurdere, om kontakten kan klares pr. telefon, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører i Folketinget Eigil Andersen.
 
–         Claus Hjort Frederiksen sidder bag sit skrivebord og udtænker store, bureaukratiske systemer som er tåbelige i det praktiske liv. Tænk bare på hans regel om, at arbejdsløse skulle sende mindst 4 ansøgninger pr. uge. Den var spild af tid for både arbejdsløse og arbejdsgivere, og derfor måtte han til sidst afskaffe sin egen regel. De håber jeg også, vi kan tvinge ham til med den nye kontrolregel, siger Eigil Andersen.
 
SF er i øvrigt bange for, at mange syge vil blive sendt på et urimeligt tvangsarbejde, som de ikke har kræfterne til og som i en del tilfælde vil forværre deres sygdom. Det skyldes, at Claus Hjort Frederiksen vil belønne kommunerne økonomisk, hvis de aktiverer langtidssyge i mindst ti timer om ugen fra og med den niende sygeuge. Aktiveringen vil efter ministerens lovforslag udløse 65% refusion fra  staten, hvorimod kommunen kun får 35% refusion, hvis den syge ikke aktiveres. Kommunerne står i en så dårlig økonomisk situation, at den ændrede refusions-procent vil betyde et helt urimeligt pres, hvor en del syge vil blive aktiveret gennem arbejde, de ingen chance har for at klare og som tværtimod kan forværre deres sygdom, understreger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.
Dette indlæg blev udgivet i Syge, herunder aktivering. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.