Støjberg tager fejl igen-igen –
desværre let at misbruge arbejdsløse

Desværre er det uhyre nemt for kommunerne at lave kassetænkning, hvor fastansatte fyres og arbejdsløse tages ind i løntilskudsjob i stedet, betalt af staten, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen. Han indkalder nu ministeren til åbent samråd for at få det stoppet.

“Inger Støjberg taler mod bedre vidende, når hun påstår, at reglerne for løntilskudsjob i kommunerne er så klare, at det er umuligt at spekulere i dem. Tværtimod er de så klare, at det er lige så let som et knips med fingrene at spekulere i dem. Det står direkte i reglerne, at en kommune kan ansætte arbejdsløse i løntilskudsjobs, hvis man bare har det antal fastansatte, som budgettet giver mulighed for. Byrådene vedtager jo budgettet fra år til år, og kan derfor nemt skære ned på antallet af faste medarbejdere ” siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

”Jeg vil nu indkalde Inger Støjberg til åbent samråd i arbejdsmarkedsudvalget i Folketinget. Så kan hun få lov at forklare, hvordan hun kan påstå, at reglerne udelukker spekulation, når det er indlysende for alle, der kender reglerne, at kommunerne både kan og vil spekulere i dem. VKO har jo pålagt kommunerne kæmpe besparelser, så mange af dem er tvunget til at skære ned på faste jobs,” siger Eigil Andersen.

”Kommunerne har desværre også mulighed for at sætte misbruget i system. Når man først har fjernet f. eks. pædagogmedhjælperstillinger i vuggestuerne eller pedeller i folkeskolen, er der fri adgang til at den ene arbejdsløse – betalt af staten – afløser den næste, så jobbet hele tiden er besat med en ledig, hvis løn svarer til dagpengene. Uden at den arbejdsløse har nogen chance for at få et fast job,” understreger SF’eren.

For at undgå misbrug, foreslår Eigil Andersen bl.a. at den lokale tillidsrepræsentant eller fagforening får veto-ret over for ansættelser af ledige i løntilskudsjob.

Baggrund

§ 67 i ”Bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats” (nr. 865 af 1. juli 2010). Såfremt man har ansat det antal medarbejdere, som budgettet tilsiger, så har man opfyldt merbeskæftigelseskravet ved ansættelse af ledige i løntilskudsjob.

Dette indlæg blev udgivet i Aktivering / uddannelse, Dagpenge. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Støjberg tager fejl igen-igen –
desværre let at misbruge arbejdsløse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *