Støjberg på flugt fra sin egen lovgivning

Men SF vil holde beskæftigelsesministeren fast ved at indkalde hende til samråd på baggrund af en sag fra Kolding, hvor en langtidssyg har mistet sygedagpengene på baggrund af Venstres, konservatives og Dansk Folkepartis egen lovgivning

”TV-kameraer kan have en forunderlig virkning. For beskæftigelsesminister Inger Støjberg ser de ud til at have den virkning, at hun flygter fra ansvaret for sin egen lovgivning – den er da også elendig” siger SF’s arbejdsmarkedsordfører i Folketinget, Eigil Andersen.

Baggrunden er en sag fra Kolding, som blev taget op i DR’s udsendelse Kontant. En langtidssyg mistede borger mistede sine sygedagpenge, fordi lovgivningen ikke gav mulighed for at forlænge perioden, selv om den pågældende kvinde stadig var syg og hendes fremtid uafklaret.

”Dette er under al kritik, fordi langtidssyge på den måde stødes ud i mørket og i mange tilfælde havner på en indtægt på 0,00 kr. og må gå fra hus og hjem. De har ikke ret til kontanthjælp, fordi de har en ejerbolig, en bil til en værdi af over 20.000 kr. eller en ægtefælle med en indtægt på cirka 200.000 kr. Ifølge ministeriets egne tal havner mindst 900 langtidssyge i Danmark hvert år i dette ”sorte hul” med 0,00 kr. i indtægt hver måned”, siger SF’s Eigil Andersen.

”Ministeren har imidlertid forsøgt at løbe fra sit ansvar ved at kritisere kommunen. Men kommunen har bare administreret den lov, som Støjberg og hendes parti selv har fået vedtaget, viser afgørelsen fra beskæftigelsesankenævnet i samme sag. Derfor mener et enigt arbejdsmarkedsudvalg i Kolding byråd med venstremanden Hans Peter Andersen i spidsen, at det er lovgivningen, den er gal med. Det har han og udvalget skrevet i et brev til Inger Støjberg – og udvalget har ret”, fortæller Eigil Andersen.

SF indkalder derfor nu Støjberg til åbent samråd for at få hende til at bekræfte, at det er hendes og hendes partis lovgivning, som er årsagen til problemerne. En enig opposition – S, SF, R og EL – har derfor tre år i træk foreslået varighedsbegrænsningen for sygedagpenge ophævet. 

Dette indlæg blev udgivet i Syge, herunder aktivering. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *