Silkeborg inspirerer regeringen

Her i Jylland ved vi godt, at det langtfra er hver gang, at den dybe tallerken bliver opfundet i København. Denne gang er det Silkeborg, der lyser op på danmarkskortet ved at give regeringen inspiration til at oprette særlige diagnosecentre, så patienterne kan få en hurtig udredning og et hurtigere svar på, hvad de fejler.

Siden 2007 har man på Silkeborg Sygehus arbejdet på at blive eksperter i at få undersøgt patienterne hurtigt, så de på kortere tid får en diagnose og kan komme videre i behandling. Det sker bl.a. ved, at alle specialister er til rådighed i diagnosecentret.

Hidtil har mange patienter måttet rende fra Herodes til Pilatus mellem den praktiserende læge, ambulatorier og forskellige sygehusafdelinger. Mange har følt sig fortabt i systemet. Desuden er der på den måde mistet vigtig tid, hvis det efterfølgende har vist sig, at der var tale om en alvorlig og truende sygdom.

Den nye garanti sørger for, at patienterne får en diagnose/en udredning i løbet af en måned, hvilket er med til at skabe større tryghed og sikkerhed for, at man hurtigt kommer i behandling.

De mest syge patienter kommer fremover i behandling først, medens de patienter, der ikke har en livstruende sygdom, må vente lidt længere.

VK-regeringens store mærkesag – behandlingsgaranti på en måned – kunne jo kun opretholdes, hvis der var et privathospital, som det offentlige sygehus kunne henvise patienterne til, og kun, hvis privathospitalet kunne levere det konkrete lægefaglige speciale. Det har i stor udstrækning bl.a. drejet sig om hofte- og knæoperationer o.lign.

De store komplicerede lægefaglige specialer er ikke det, privathospitalerne har spundet guld på. Disse specialer har hele tiden været udført af det offentlige sygehusvæsen.

Naturligvis huer det ikke Venstre, at ”deres” behandlingsgaranti nu får konkurrence fra den nuværende regering, selvom de altid selv lovpriser den frie konkurrence.

Trykt i bl.a. Midtjyllands Avis 18. maj 2012.

Dette indlæg blev udgivet i Diverse, Syge, herunder aktivering. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *