SF: Vismændene har ret i kritik af jobcenter-reform

SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen er enig i de økonomiske vismænds barske kritik af regeringens jobreform.

SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen er enig i de økonomiske vismænds barske kritik af regeringens jobreform.

”Det glæder mig, at de økonomiske vismænd deler vores kritik af regeringens forslag om kommunalisering af jobcentrene:

” Uensartet behandling af de arbejdsløse på tværs af kommunegrænserne ,” siger vismændene. Jeg er helt enig.

”Risiko for, at arbejdsmarkedspolitikken i højere grad tilrettelægges med henblik på at forbedre de kommunale budgetter end på at reducere ledigheden”. Præcis det SF hele tiden har kritiseret.

” Øget usikkerhed i de enkelte kommuners budgetter”. Ja, det har vi også sagt i månedsvis – desværre uden at regeringen har villet lytte, siger Eigil Andersen.

“Der er risiko for, at den aktive arbejdsmarkedspolitik svækkes, hvis der ikke tilføres flere ressourcer i takt med, at ledigheden stiger.” Fuldstændigt korrekt, men regeringen har nægtet at betale for oprettelse af flere stillinger, selv om der skal skaffes job til ledige, holdes samtaler og aktiveres tre gange så mange som hidtil, understreger SF’s arbejdsmarkedsordfører.

Arbejdsløsheden var ved årsskiftet 50.000 og ifølge Finansministeriet tredobles den, så vi i løbet af næste år desværre kommer op på 145.000 arbejdsløse.

Vismændene foreslår simpelthen, at reformen udskydes indtil det er dokumenteret, at de kommunalt ledede pilotjobcentre leverer en mindst ligeså god beskæftigelsesindsats over for de forsikrede ledige som det gamle AF- system.

”Det er jeg helt enig i,” siger Eigil Andersen. ”Men hvis regeringens reform først skal gennemføres den dag det er bevist, at kommunerne er bedst, så tror jeg, det har meget lange udsigter. Så bliver det ikke, før en ny regering kan gennemføre en helt anden og bedre reform,” siger Eigil Andersen.

LO, FTF, Dansk Arbejdsgiverforening og Dansk Industri er imod regeringens jobcenter-reform på linje med Socialdemokratiet, SF, radikale og Enhedslisten.

Dette indlæg blev udgivet i Jobcentre. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.