SF vil redde arbejdsløse fra at gå fra hus og hjem

38.500 arbejdsløse risikerer at miste deres dagpenge næste sommer. Mange af dem vil havne i ”det sorte hul” med 0,00 kr. i indtægt og må gå fra hus og hjem. ”Det er umenneskeligt. Derfor vil vi redde dem med et års midlertidig forlængelse af dagpengeretten, indtil vi har et generelt system klar, hvor arbejdsløse får bedre hjælp og større tryghed” siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen

”Mange arbejdsløse på dagpenge er uhyggeligt utrygge for øjeblikket. Årsagen er, at Lars Løkke og Dansk Folkeparti har halveret dagpenge-perioden fra to til fire år. Op til 38.500 arbejdsløse risikerer derfor ifølge A-kassernes Samvirke og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd at miste dagpengeretten om knap et år. Mange af dem vil havne i ”det sorte hul”, hvor de ikke kan få en krone i kontanthjælp, f. eks. fordi de har ejerbolig eller en ægtefælle med indtægt. Mange vil være tvunget til at gå fra hus og hjem, for man kan ikke leve af 0,00 kr. om måneden. Dette er umenneskeligt, og SF og S vil ikke bare se på, at de ender i økonomisk ruin. Vi vil redde dem fra afgrunden” siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

Han henviser også til, at de over 160.000 arbejdsløse igennem lang tid har haft under 10.000 job at søge på jobnet.dk.

Generelt ønsker vi at indføre et helt nyt arbejdsmarkedssystem med større tryghed og langt bedre hjælp til ledige – i stedet for det elendige, firkantede og vildt bureaukratiske system, som Claus Hjort og Inger Støjberg har skabt. Vi mener derfor, at den borgerlige besparelse på 4 milliarder på den forkortede dagpengeperiode skal annulleres og pengene føres tilbage til dagpengeområdet. Derfor vil en eventuel ny regering indkalde til tre-parts-forhandlinger for at forhandle om et nyt arbejdsmarkedssystem, herunder også om dagpengeperiodens længde,” understreger SF’s arbejdsmarkedsordfører.

”Men det tager tid at skabe et nyt arbejdsmarkedssystem. Først skal der forhandles med arbejdsmarkedets parter, hvorefter man når frem til et resultat. Dernæst skal lovforslagene skrives, sendes i høring og behandles i Folketinget. Og endelig vil der gå en vis tid fra lovene er vedtaget, til reformen kan føres ud i livet, eftersom medarbejderne i jobcentre og a-kasser skal have ordentlig tid til at sætte sig ind i de nye regler. Under denne proces vil det være grotesk, hvis arbejdsløse smides ud af dagpengesystemet 1. juli næste år og ugerne derefter på grund af den borgerlige nedskæring. Derfor mener SF og S, at de i stedet skal have deres dagpenge midlertidigt forlænget i et år,” siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

Dette indlæg blev udgivet i Dagpenge. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.