SF vil hjælpe arbejdsskadet kvinde fra Horsens,
der mistede to millioner kroner i erstatning

– Det er umenneskeligt, at Doris Nielsen fra Horsens er gået glip af en arbejdsskadeerstatning på to millioner kroner, fordi arbejdsgiveren har overtrådt loven ved ikke at anmelde ulykken. Det er helt urimeligt, siger SF-folketingsmedlem Eigil Andersen, Århus, der nu går til beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V)

Doris S. Nielsen, medlem af 3F Horsens, er blevet meget uretfærdigt behandlet. Hun fik ødelagt sin ryg på jobbet for fire år siden. Ifølge fagforeningen 3F ville det normalt udløse en arbejdsskadeerstatning på omkring 2 millioner kroner. Men arbejdsgiveren – et firma i Horsens – anmeldte ikke skaden sådan, som loven siger. Og den manglende anmeldelse betyder, at Doris S. Nielsen ikke kan få sin sag behandlet ved Arbejdsskadestyrelsen – og dermed ikke få sin erstatning.

Doris Nielsen er i dag så hårdt ramt af smerter i ryggen, at hun nu hver morgen skal have 50 mg morfin, inden hun kan møde og passe sit fleksjob på fire timer. Hun har kun 1700 kroner at leve for om måneden, når alle faste udgifter er betalt. Derfor er hun nødt til at bede sine børn og børnebørn om hjælp.

”Jeg er meget oprørt over, at samfundet kan behandle mennesker sådan. Det dybt uretfærdigt, at Doris Nielsen har mistet to millioner kroner, fordi arbejdsgiveren ikke anmeldte arbejdsulykken. Det er jo ikke Doris Nielsen, der har gjort noget forkert – men arbejdsgiveren. Derfor vil jeg prøve at hjælpe hende og andre i samme situation,” siger Eigil Andersen, Århus, der er folketingsmedlem og arbejdsmarkedsordfører for SF.

Arbejdsulykken i Horsens skete i 2006. Problemet er, at i perioden 2003 – 2007 var der særligt skrappe regler for at få en for sent anmeldt arbejdsskade godkendt til behandling alligevel. Før 2003 var det lettere – og det blev igen lettere fra 1. juli 2007.

”Folk skal behandles lige og retfærdigt. Og det sker jo ikke her. Doris Nielsen skal selvfølgelig kunne få sin arbejdsskade behandlet og få den erstatning, som alle kan se hun bør have, selv om hun er kommet i klemme fordi arbejdsgiveren forsømt sin anmeldepligt. To millioner er trods alt et plaster på såret, selv om de selvfølgelig aldrig kan erstatte et ødelagt liv” siger SF’eren Eigil Andersen.

Han beder nu beskæftigelsesminister Inger Støjberg svare på, om hun vil tage initiativ til, at arbejdsskadede kan få deres sag behandlet alligevel, selv om den tilfældigvis skete i perioden 2003 – 2007 og ikke blev anmeldt af arbejdsgiveren inden for fristen.

Sagen har tidligere været omtalt på 3F’s hjemmeside, bl.a. her: http://forsiden.3f.dk/article/20100707/NYHEDER/100709920/2140

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsskader, Syge, herunder aktivering. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *