SF: Syge skal ikke trues til at tage lykkepiller

”Beskæftigelsesminister Inger Støjberg løber fra sit ansvar for lovgivningen og hvordan den skal fortolkes. Jeg vil nu indkalde hende til samråd for at få hende til at indskærpe over for kommunerne, at syge ikke skal trues med at miste deres sygedagpenge, hvis de ikke begynder at spise lykkepiller, som har en del bivirkninger og i nogle tilfælde øger selvmords-risikoen,” siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen på baggrund af DR’s ”21 søndag”

En del syge med depression har af deres kommune fået valget: Spis lykkepiller – eller mist dine sygedagpenge! Det kom frem i tv-udsendelsen ”21 Søndag” den 20. marts.

”Dette er en urimelig behandling af de syge. Man kan f. eks. også behandle depression på grund af dårligt arbejdsmiljø, skilsmisse eller dødsfald i den nærmeste familie med andre midler – f. eks. ved at gå til behandling hos en psykolog eller en psykiater. Dermed opfylder man også sygedagpengelovens krav om at deltage i nødvendig behandling,” siger Eigil Andersen, arbejdsmarkedsordfører for SF i Folketinget.

Ifølge tv-udsendelsen hjælper lykkepiller kun 10-20% af dem, der prøver at bruge dem, og pillerne kan i en del tilfælde medføre større risiko for selvmord. ”Så kan man jo ikke kalde det for en nødvendig behandling sådan, som sygedagpengeloven taler om. Det må beskæftigelsesminister Inger Støjberg indskærpe over for kommunerne”, siger Eigil Andersen.

”Hvis man derimod har f. eks. et kompliceret benbrud, hvor operation er den eneste udvej for at komme til at gå igen, skal man naturligvis sige ja til en sådan operation, hvis man vil beholde sine sygedagpenge,” siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

Dette indlæg blev udgivet i Syge, herunder aktivering. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *