SF støtter krav fra kræftsyg
demonstrant foran Christiansborg

En mand fra Lemvig har fravalgt at få behandlet sin kræftsygdom, fordi sygedagpengesystemet er for dårligt. Han demonstrerer fra i dag døgnet rundt foran Christiansborg frem til jul. SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen besøger den kræftsyge i eftermiddag.

”Det er dybt tragisk, at den 59-årig Niels Christian Gregersen har fravalgt behandling af sin kræft, fordi sygedagpengesystemet er for dårligt. Sagen er, at sygedagpengene stopper efter 52 uger – eventuelt med forlængelse ud fra visse muligheder i loven. Men selv med forlængelser bliver der til sidst sagt stop, selv om man ikke er rask, hvilket er umenneskeligt, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

6.000 danskere mister hvert år deres sygedagpenge. Af dem havner over 1.000 i det såkaldt “sorte hul”. De har i princippet ret til kontanthjælp. Men i praksis er kontanthjælpen for denne gruppe 0,00 kroner hver måned, fordi de ejer hus, har en ægtefælle med indtægt på omkring 200.000 kr. eller ejer en bil til en værdi af over 20.000 kroner.

På grund af risikoen for at havne i dette sorte hul, hvor Niels Christian Gregersens i forvejen også kræftsyge hustru skulle forsørge ham, fravalgte han kræftbehandlingen og er nu uhelbredeligt syg.

”SF mener, at varighedsbegrænsningen for sygedagpenge bør ophæves. Man skal have ret til sygedagpenge indtil det er afklaret, om man kan fortsætte på arbejdsmarkedet på ordinære vilkår, skal have fleksjob eller førtidspension. Det har vi også foreslået tre gange i samarbejde med de andre oppositionspartier S, R og EL. Forslaget genfremsættes snart. Hver gang bliver det stemt ned af Dansk Folkeparti, Venstre og konservative. En ny regering vil gennemføre forslaget som noget af det første,” siger Eigil Andersen, der i eftermiddag besøger Niels Christian Gregersen på Slotspladsen foran Christiansborg.

Dette indlæg blev udgivet i Syge, herunder aktivering. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *