SF: Støjberg i dobbeltspil om afbureaukratisering

Beskæftigelsesministeren siger ét – og gør det modsatte, når det gælder afbureaukratisering,” siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen, der har kaldt ministeren i åbent samråd i dag. ”Inger Støjberg påstår hun vil afbureaukratisere. Men hun har samtidig indført 72 nye regler på et år og 100.000 ekstra samtaler for langtidssyge”.

Nu skal det være slut med beskæftigelsesminister Inger Støjbergs dobbeltspil, mener SF. Derfor har partiet nu kaldt ministeren i åbent samråd i dag, torsdag 27. maj.

”Med store fanfarer har hun lanceret kampagnen ”Væk med bøvlet, Inger”. Støjberg siger, at hun vil fjerne nogle af de alt for mange regler for arbejdsløse, jobcentre og a-kasser. Men hendes ord er intet værd, for i praksis har hun gjort det modsatte. Ifølge Dansk Socialrådgiverforening har Inger Støjberg i sit første år som minister indført 72 nye regler og cirkulærer. Altså total modstrid mellem ord og handling,” siger SF’s arbejdsmarkedsordfører i Folketinget, Eigil Andersen.

”Et dugfrisk eksempel er de langtidssyge. Med et pennestrøg i en bekendtgørelse har hun den 20. april bestemt, at der årligt skal holdes 100.000 flere samtaler med langtidssyge. De fleste af dem passer i forvejen deres arbejde på deltid hos deres arbejdsgiver. Derfor kalder Kommunernes Landsforening de ekstra samtaler for ”tåbelige” og ”nytteløse”. Jeg er helt enig”, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører.

Dette indlæg blev udgivet i Dagpenge, Syge, herunder aktivering. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *