SF: Misbrug af udlændinge-ordning
holder danske IT-folk i arbejdsløshed

SFs arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, kræver kontrol og klækkelige bøder til virksomheder, der skaffer udlændinge opholds- og arbejdstilladelse på falsk grundlag. Han vil have integrationsminister Birthe Rønn til at gribe ind efter afsløringen (i P1 ”Orientering”) af, at hundredvis af indiske IT-medarbejdere i virkeligheden får en lavere løn end de 375.000 kr., de mindst skal have 

“SF kræver den ulovlige trafik stoppet. Så længe virksomheder får lov at omgå reglerne og hente underbetalt udenlandsk arbejdskraft til landet, holdes danske IT-folk ude i arbejdsløshedskøen. Derfor må integrationsminister Birthe Rønn Hornbech straks gribe ind”, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen, der sammen med SFs integrationsordfører Astrid Krag nu har kaldt ministeren i samråd, hvor hun skal svare på en hel stribe spørgsmål.

IT-fagforeningen PROSA oplyser, at den har mere end 500 arbejdsløse medlemmer – og en del af dem er uden arbejde, fordi en virksomhed som CSC i stedet henter indiske IT-medarbejdere til Danmark og underbetaler dem.

SF foreslår, at virksomhederne skal pålægges klækkelige bøder, når de misbruger ordningen og underbetaler i forhold til de 375.000 kroner. Samtidig skal Udlændingeservice og SKAT sammenkøre deres registre for at afsløre, om der er givet arbejds- og opholdstilladelse på et falsk grundlag. Og kontrollen skal forbedres gennem stikprøver.

Udsendelsen på P1 fra mandag 8. februar kan høres her

Dette indlæg blev udgivet i Social dumping. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.