SF: Kvalitets-kontrol med firmaer,
der laver kurser for arbejdsløse

Der skal sættes en stopper for nytteløse kurser for arbejdsløse. Det mener SF, som derfor foreslår at der indføres en kvalitetskontrol med private firmaer, som får overdraget at aktivere arbejdsløse. Med andre ord en autorisations-ordning

– De seneste dage har TV-Avisen bragt groteske eksempler på, at arbejdsløse skal bruge tid på at finde frem til deres ”indre fugl” eller på et kursus kun lærer at lægge syv-kabale på en computer. Det er en skandale, for det bringer jo ikke den arbejdsløse ét skridt nærmere et job, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

– Det er spild af arbejdsløses tid. Men samfundet smider også masser af penge ud af vinduet ved at betale 10.000 eller 20.000 kroner for den slags kurser pr. ledig. Det bliver til spildte milliarder på årsbasis, siger SF’eren. Han tilføjer, at arbejdsløse selvfølgelig skal have tilbud om en reel forøgelse af deres kvalifikationer.

– Hvis beskæftigelsesminister Inger Støjberg ikke selv tager initiativ til en autorisationsordning nu, vil SF stille forslag om det i Folketinget, siger arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

Han henviser til, at der inden for arbejdsmiljø-området i forvejen findes en autorisations-ordning for private rådgivningsfirmaer. Så ideen om en forhånds-kvalitetskontrol bruges allerede nu på Beskæftigelsministeriets område. Men det er en stor fejl, at den ikke anvendes over for private firmaer, der vinder udbud på at aktivere arbejdsløse.

Dette indlæg blev udgivet i Aktivering / uddannelse. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.