SF: Arbejdsgivere skal tage vold på jobbet mere alvorligt

Bus-selskaber bør have pligt til at forholde sig til, hvordan de forebygger og håndterer overfald og chikanerier mod deres chauffører. Vold på jobbet skal tages mere alvorligt af arbejdsgiverne, mener SF

Hverdagen som buschauffør eller togkontrollør jævnligt meget barsk. Derfor har Arbejdstilsynet besøgt 244 bus- og togselskaber over hele landet, skriver Politiken.. Tilsynet har afgivet 115 påbud til arbejdsgiverne, fordi de var for dårlige til at til at forebygge voldelige episoder og klæde deres ansatte ordentligt på til at håndtere dem.

– Arbejdsgiverne skal tage vold på jobbet mere alvorligt. Alle arbejdsgivere i brancher med risiko for vold, chikanerier og andre konflikter med kunder eller klienter bør derfor have pligt til at tage stilling til, hvordan de vil forebygge og håndtere de grimme ting, som deres medarbejdere kan blive udsat for, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører i Folketinget, Eigil Andersen.

For eksempel vil det i bus-branchen være vigtigt at sørge for, at alle chauffører kommer på et konfliktløsningskursus. Ligesom der bør være en fast procedure for hjælpen, når en chauffør er blevet overfaldet – f.eks. med psykologisk krisehjælp og mulighed for at stoppe dagens kørsel straks, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører.

Han vil nu spørge beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) om hun er enig i, at der bør indføres en sådan pligt for arbejdsgiverne i disse brancher – selvfølgelig i dialog med sikkerhedsrepræsentanterne.

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsmiljø. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.