Politikere tilfredse med, at Arbejdstilsyn
genoptager sag om dødsbrand i Grenaa

De to østjyske folketingsmedlemmer Eigil Andersen fra SF og Leif Lahn Jensen fra Socialdemokraterne er meget tilfredse med, at Arbejdstilsynets genoptager sagen om den forfærdelige dødsbrand i en silo i Grenaa sidste sommer. Arbejdsgiveren blev i første omgang frikendt for ansvar. De to politikere tog derefter sagen op over for beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, som kontaktede Arbejdstilsynet. Og på et møde i går i ministeriet kom det frem, at sagen nu bliver genoptaget.

Vi kunne ikke forstå, at sikkerheden kunne være i orden, når en mands arbejde på en høj lift med en skærebrænder medfører, at glødende materiale falder ned og antænder branden, der medfører, at han selv omkommer. Derfor er vi meget tilfredse med, at Arbejdstilsynet har gennemgået sagen på ny og har fundet ud af, at tilsynet har begået en fejl i sin første behandling af sagen. Nu mener man, at der formentlig kan placeres et ansvar hos en arbejdsgiver.

Måske kan genoptagelsen af sagen også give de pårørende til den omkomne bedre mulighed for at få erstatning”, siger Eigil Andersen og Leif Lahn Jensen.

Arbejdstilsynet vil nu også gennemgå en række andre sager for at sikre sig, at der ikke er lavet fejl i andre tilfælde, hvor Arbejdstilsynet har brugt udefra kommende eksperter til at analysere ulykkesårsagen.

Udefra kommende eksperter bruges også af Arbejdstilsynet, når arbejdsulykker sker i form af trafik- og drukne-ulykker.

”Det er betryggende, at sådanne sager nu også bliver gennemgået for fejl”, siger de to arbejdsmarkedsordførere.

Link til Arbejdstilsynets egen omtale af sagen:

http://arbejdstilsynet.dk/da/nyheder/nyheder/nyheder-2012/nyheder/at-genoptager-doedsulykke.aspx

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsmiljø, Arbejdsskader. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.