Også Claus Hjort skal fyres

SF støtter VU s og KUs krav om fyringer af ministre. Men det vil også være en stor lettelse for både folk i arbejde, syge og arbejdsløse, hvis Claus Hjort Frederiksen ryger ud, når Lars Løkke Rasmussen formentlig snart bliver statsminister, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører

– I denne uge krævede Venstres og Konservatives Ungdom, at fem ministre skal fyres, fordi de klarer jobbet for dårligt. Det er frisk gjort og sagligt rigtigt. Vi bakker helt op om kravet i SF! Hvis vi ikke kan slippe af med hele regeringen, er det i hvert fald afgørende vigtigt, at også beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) bliver fyret. Han tænker alt for firkantet og bureaukratisk. Det vil være en stor lettelse både for folk i arbejde, arbejdsløse og syge at slippe af med ham, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører i Folketinget, Eigil Andersen.

– Tænk bare på hans kæmpe fiasko med kravet om at arbejdsløse skulle sende mindst fire ansøgninger om ugen. Det var Claus Hjorts egen idé, som han blev nødt til at droppe igen efter ti måneder. Reglen betød masser af spildt tid for både arbejdsgivere og arbejdsløse med unødvendige ansøgninger. Det var grotesk, siger SF-folketingsmedlemmet.

– Men ikke nok med det. Beskæftigelsesministeren er nu i gang med en ny klapjagt på syge. Han har allerede måtte droppe den umenneskelige idé med, at alvorligt kræftsyge skal til samtale i jobcentret få dage efter at de er blevet opereret og måske derefter skal have kemo eller stråler. Endnu en gang alt for firkantet tænkt. Men hans lovforslag med øget indsats mod sygefravær vil også betyde, at syge vil komme ud i helt urimelig aktivering eller tvangsarbejde mindst ti timer om ugen, mens de er syge.

– Endelig står jobformidlingen i Danmark formentlig over for et sammenbrud på grund af Claus Hjort. Han vil have kommunerne til at overtage jobformidlingen – samtidig med, at antallet af arbejdsløse, der skal have hjælp, desværre stiger med raketfart fra 50.000 til 100.000 inden årets udgang. Og samtidig med, at han vil have de samme jobcentre til at lave mange flere samtaler og aktivere mange flere syge mens de er sygemeldte. Jeg tror det ender i kaos, siger Eigil Andersen.

– Derfor er der brug for at fyre Claus Hjort og få en anden beskæftigelsesminister, der er i kontakt med det virkelige liv og ikke nøjes med at sidde bag et skrivebord og udstede nye, firkantede regler, som udtrykker et meget ubehageligt menneskesyn, hvor alle arbejdsløse og syge nærmest betragtes som en slags halv-kriminelle, der er ude på at snyde og bedrage. Sådan er det simpelthen ikke, siger Eigil Andersen, arbejdsmarkedsordfører for SF i Folketinget.

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsmarked generelt. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.