Løkkes asociale rode-butik

Efter et halvt år med splid og spektakel om mange sager, står det nu klart, at samarbejdet mellem VKO er i opløsning. Lad os få valget nu.

Lars Løkke Rasmussens regering ligner mest en rode-butik. De borgerlige politikere har det sidste halve år skændtes offentligt om bl.a. efterløn, madpakker i børnehaverne, klimatrussel og vindmøller i Thy. Chefen selv melder afbud til møde med 80 ambassadører og hans højre hånd Lene Espersen tager på ferie på Mallorca i stedet for at møde USA’s udenrigsminister Hillary Clinton. Og Dansk Folkeparti angriber regeringen for at slappe for meget af og markere sig alt for lidt. Som populistisk parti er DF i fuld gang med at forlade den synkende skude.

Alt i alt er der tale om en anarkistisk, borgerlig rode-butik uden styr på noget som helst. Det er simpelthen useriøst, og det kan en kop forsonings-kaffe slet ikke rette op på. Samarbejdet mellem VKO under opløsning. Dem kan man naturligvis ikke overlade magten igen efter næste valg.

Og dobbelt-spillet fortsætter i øvrigt. Ifølge aviserne truede Lars U-løkke med at udskrive folketingsvalg, hvis Lene Espersen ikke stoppede med sit krav om at afskaffe efterlønnen. Men sandheden er, at de konservative ikke retter sig efter Løkke. Under en debat i Folketinget for nylig havde den konservative ordfører to synspunkter på en gang, som strider mod hinanden. Hun støttede efterlønnens bevarelse – men krævede den samtidig afskaffet.

Men de mange nedslidte lønmodtagere kan ikke undvære efterlønnen. Medlemmerne af fagforbundene 3F og FOA har meget hårdt arbejde, og hele 60% af dem går på efterløn på et tidspunkt, mens de er mellem 60 og 65 år. Desuden er 40% af efterlønsmodtagerne arbejdsløse, som simpelthen er nødt til at vælge efterlønnen, for ellers havner på kontanthjælp.

Regeringen har på grund af de riges skattestop skabt store huller i vores velfærd over for ældre, på sygehusene og i folkeskolen. Men alligevel er Løkkes borgerlige rodebutik kun enige om én ting: Velfærden skal slås mere i stykker. De kalder det nul-vækst. Men det er fup.

Alene det stigende antal ældre kræver 500 millioner kroner ekstra om året for at bevare samme hjælp til dem. Desuden vil regeringen give flere penge til sygehusene. Så nullet bliver til minus-vækst og dramatiske nedskæringer inden for områder som folkeskole, daginstitutioner og det sociale område. Dette rammer almindelige familier, selv om underskuddet bl.a. skyldes regeringens store skattelettelser til højtlønnede og andre rige.

Det er så groft, asocialt og uansvarligt, at regeringen skal væltes. Lad os få det valg nu.

Trykt i Århus Stiftstidende søndag 18. april 2010.

Dette indlæg blev udgivet i Indenrigs i øvrigt. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.