Kommuner i Østjylland får endnu dårligere økonomi
på grund af jobcenter-reform

Fire ud af seks østjyske kommuner, der frygter økonomisk kollaps, bliver ramt yderligere, når de skal overtage jobcentrene fuldt ud fra august. Sagen kommer op i Folketinget

Fire af de seks østjyske kommuner, der er truet af økonomisk kollaps næste år, rammes endnu hårdere på pengepungen, når de fra 1. august skal overtage al jobformidling, også for arbejdsløse på dagpenge.

Silkeborg vil få et yderligere minus på 8,5 millioner og Skanderborg vil miste 5,3 millioner kroner næste år. Syddjurs står til et tab på 4,1 million kroner, og den hårdt trængte Hedensted kommune vil miste 3,8 millioner, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.

 – Regeringen og Dansk Folkeparti må jo have hul i hovedet, når de ikke bare har lavet en uretfærdig udligningsreform, men forværrer skaden yderligere ved jobcenter-reformen, siger folketingsmedlem Eigil Andersen, der er arbejdsmarkedsordfører for SF og valgt i Østjylland.

– Regeringen tvinger så byrådene ud i yderligere nedskæringer på velfærden, f.eks. over for børn, ældre eller aktivering af arbejdsløse. Det er den helt forkerte vej at gå. Vi har tværtimod brug for at få lukket de mange huller i velfærden, der er i dag, og som vi ikke kan være bekendt som samfund, siger SF’eren.

Favrskov kommune står til et lille plus på 0,5 million kroner, mens Odder får 1,1 million ekstra i kassen næste år som følge af jobcenter-ændringen. Forudsætningen for tallene er, at ledigheden stiger fra de nuværende 82.000 til 140.000 næste år. Dette anser de fleste eksperter desværre for at være realistisk eller i underkanten. Og med en ledighed på 100.000 eller 120.000 er tabene for kommunerne kun en smule mindre.

Eigil Andersen vil nu spørge beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) om hun på baggrund af kommunernes alvorlige situation vil friholde dem for virkningerne af jobcenter-reformen.

Reform-lovforslaget kommer til endelig afstemning i Folketinget i næste uge.

Som supplement kan tilføjes, at Randers Kommune – der er på vej mod et underskud på 60 millioner i år – pga. af jobcenter-reformen vil få et tab på 10,3 millioner kroner næste år og Horsens vil miste 7,5 millioner. Ifølge regeringens egne tal.

Dette indlæg blev udgivet i Jobcentre. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.