Jobcentre en bombe under østjyske kommuners økonomi

Ønsker du, at din kommune skal forbedre velfærden for børn, unge og ældre? Så skal du ved kommunalvalget den 17. november hverken stemme på Venstre, konservative eller Dansk Folkeparti. De har forværret kommunernes økonomi så voldsomt, at en del byråd laver urimelige nedskæringer på velfærden, som rammer mange uskyldige mennesker.

Regerings-flertallet giver simpelthen for små bloktilskud fra staten til kommunerne. Men de har også lavet en jobcenter-reform, som vil medføre et endnu større minus i mange kommune-kasser.

Fra 1. august i år tager kommunerne sig nu også af ledige a-kassemedlemmer på dagpenge. Næste år ser arbejdsløsheden desværre ud til at vokse til 160.000 som års-gennemsnit. For de fleste østjyske kommuner vil det betyde store underskud på jobcentrene og dagpengene: Silkeborg -12,7 mill. Skanderborg -7,8 mill. kr., Randers -15,3 mill., Samsø -0,8 mill., Horsens -11,1 mill., Hedensted -5,6 mill., Syddjurs -6,6 mill. og Norddjurs -3,5 mill. Det viser tal fra beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Disse underskud kommer byrådene så til at skulle diskutere, om de skal dække ved nedskæringer på f.eks. daginstitutioner, folkeskolen, ældreområdet eller aktivering af arbejdsløse. Helt uacceptabelt, mener vi i SF.

Eigil Andersen, Århus, arbejdsmarkedsordfører for SF i Folketinget

Dette indlæg blev udgivet i Jobcentre. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.