God nyhed for både arbejdsløse og arbejdsgivere

Nu forsvinder kravet om, at ledige skal søge mindst 4 stillinger pr. uge, blandt andet efter langvarigt pres fra SF

– Både arbejdsløse og arbejdsgivere kan glæde sig over, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen nu dropper sit jobsøgningscirkus, inden ansøgningsstakken nåede op på 10 millioner, i den tid reglen eksisterede, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen i en kommentar til, at beskæftigelsesministeren nu vil afskaffe kravet om, at hver arbejdsløs skal søge mindst fire job om ugen for at være sikker på at stå rådighed for arbejdsmarkedet.
Reglen har ført til masser af spildt tid for ledige med at skrive unødvendige ansøgninger – og for arbejdsgiverne med at læse i stakkevis af ansøgninger, som de heller ikke kan bruge til noget.
 –  Igen og igen har jeg kritiseret Claus Hjort Frederiksen for de fire ansøgninger i Folketinget, senest i spørgetiden 3. december. Han har hver gang holdt fast på sit bureaukratiske misfoster. Men da ministeren så kom forleden og bad om udsættelse med at svare på et simpelt skriftligt spørgsmål fra mig om en hidtil hemmeligholdt undersøgelse fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, som jeg vidste ville vise at mange arbejdsgivere er utilfredse med retningslinjen om de fire ansøgninger, fornemmede jeg, at han var ved at give efter for presset. Svarfristen på mit spørgsmål var i netop i dag, den 12. december, hvor ministeren så fortæller om den negative arbejdsgiver-holdning i undersøgelsen, så han opgiver den alt for firkantede regel. Det er dejligt.
 
–   Men hvor er det ringe, at ministeren mistænkeliggjorde de arbejdsløse med sådant et krav. Deres protester fejede han også af banen. Først da arbejdsgiverne kritiserede, skete der omsider noget. Det siger meget om, hvem Fogh-regeringen holder med – og hvorfor der er stort behov for en anden regering efter næste valg, siger arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen fra SF.
Dette indlæg blev udgivet i Dagpenge. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.