Finansloven: Alt for dårlig hjælp
til arbejdsløse fra Støjberg

”Mange dårlige job-søgningskurser vil forsvinde med det borgerlige finanslovsforslag for 2011. Men de arbejdsløse vil alligevel stå med håret i postkassen,” siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen. ”Regeringen vil spare 525 mill. kr. på ledige, kommunernes kassetænkning vil fortsætte og titusinder af arbejdsløse vil skulle ud i en virksomhedspraktik eller løntilskudsjob, som de ikke kan få.”

”Finansloven rummer ét fremskridt for arbejdsløse: Mange dårlige jobsøgningskurser, hvor man skal finde sin indre fugl eller kaste med æg ned ad en trappe, vil forsvinde. Men de borgerlige efterlader stadig de arbejdsløse uden ordentlig hjælp. Hvis man vil hjælpe ledige bedre og mere individuelt, er det vanvittigt at spare 525 millioner kroner på området. Tværtimod er der stort behov for, at arbejdsløse får langt større mulighed for efteruddannelse, hvilket i de fleste tilfælde koster penge,” siger Eigil Andersen.

”Titusinder af arbejdsløse vil med finanslovs-aftalen skulle skovles ud i virksomhedspraktik, hvor de arbejder gratis for deres dagpenge. Det er så mange, at arbejdsgiverne vil sige nej til de fleste, fordi de ikke kan magte at tage imod dem. Det er komplet urealistisk og udtryk for, at beskæftigelsesminister Inger Støjberg fortsætter med alt, alt for firkantede og centralistiske regler,” understreger SF’s arbejdsmarkedsordfører.

Han fremover også, at regeringen og DF fortsætter med et dårligt system, som opfordrer kommunerne til at kasse-tænke. ”Kommunerne får fremover 50% refusion hvis den ledige f.eks. er i virksomhedspraktik, men kun 30% hvis vedkommende får vejledning eller er passiv. Jeg giver Kommunernes Landsforening helt ret i, at dette fortsat vil skævvride indsatsen. Refusions-procenten bør være ens for at undgå kassetænkning, ”siger Eigil Andersen.

Dette indlæg blev udgivet i Aktivering / uddannelse. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Finansloven: Alt for dårlig hjælp
til arbejdsløse fra Støjberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *