SF: Dårlig økonomi for samfundet
at fyre medarbejdere i Arbejdstilsynet

SF er imod, at Arbejdstilsynet nu skal fyre mindst 50 medarbejdere. Færre kontrolbesøg betyder mere nedslidning og andre arbejdsskader, så flere end ellers bliver syge og må forlade arbejdsmarkedet. Dette er urimeligt – og vi kommer til at mangle arbejdskraften på længere sigt, mener SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen

Arbejdstilsynet går nu desværre i gang med en fyringsrunde, hvor der skal afskediges mindst 50 medarbejdere, svarende til 50 årsværk. På kun en måned er tallet vokset med 50%. Den 2. november sagde beskæftigelsesminister Inger Støjberg at det drejede sig om 33 årsværk.

”Resultatet bliver tusindvis af færre kontrolbesøg fra AT’s side på virksomheder og institutioner. Det vil betyde, at nedslidning, erhvervssygdomme og måske også arbejdsulykker ikke vil blive bragt ned sådan, som det ellers er hensigten. En helt urimelig måde at behandle folk på arbejdspladserne på,” understreger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

”Der tales meget om, at folk især om nogle år skal opfordres til at fortsætte længere tid på arbejdsmarkedet. Men nedskæringen medfører, at flere vil blive syge og desværre må forlade deres job, hvilket betyder store udgifter til sygedagpenge, sygehusbehandling og førtidspension. Det skader samfundsøkonomien, og på lang sigt kommer vi til at mangle arbejdskraften. Besparelsen i Arbejdstilsynet betaler sig simpelthen ikke. Men den borgerlige regering er åbenbart kun i stand til at tænke overfladisk og kortsigtet,” siger SF’s arbejdsmarkedsordfører.

Dette indlæg blev udgivet i Arbejdsmiljø. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.