Dansk Folkeparti svigter den lille mand og kvinde

Dansk Folkeparti river tæppet væk under arbejdsløse og syge og ødelægger efterlønnen

Jeg er forarget. Dybt forarget.

Dansk Folkeparti bruger enhver lejlighed til at påstå, at de hjælper den lille mand og kvinde i samfundet. Men det passer bare ikke! Pia Kjærsgaard river tæppet væk under arbejdsløse, syge og kommende efterlønsmodtagere.

Arbejdsløse rammes af, at deres ret til dagpenge er forkortet fra fire til to år – selv om samfundet ikke skaffer job nok. Samtidig er det blevet sværere at genoptjene dagpengeret. Dette skaber en stor utryghed, som Dansk Folkeparti har stemt for. 17.-20.000 ledige får stoppet deres dagpenge, når de nye regler træder i kraft 1. juli næste år, viser beregninger fra A-kassernes Samvirke. Mange af dem havner i ”det sorte hul”, hvor de ikke kan få kontanthjælp, f. eks. fordi de har en ægtefælle med en lønindtægt. Kan du leve af 0,00 kr. om måneden? Nej, selvfølgelig ikke. Mange familier tvinges derfor til at gå fra hus og hjem. Men det er Pia K., Thulesen Dahl og Peter Skaarup ligeglade med.

Dansk Folkeparti har desuden ansvaret for, at mange langtidssyge fortsat stødes ud i mørket. 8.000 får hvert år stoppet deres sygedagpenge på grund af den såkaldte varighedsbegrænsning, selv om de ikke er blevet raske. Meget umenneskeligt. Mange af dem havner også i ”det sorte hul” med 0,00 kr. i indtægt. Derfor har SF og de andre oppositionspartier flere gange foreslået, at man skal ophæve varighedsbegrænsningen. Som syg skal man kunne få sygedagpenge indtil det er afklaret, om man kan vende tilbage til et almindeligt job eller skal have fleksjob eller førtidspension. Men DF har hver gang stemt imod.

Endelig har DF ødelagt efterlønsordningen som de lovede, at de ikke ville forringe. Efter aftalen med Løkke kan mange først gå på efterløn som 64-årige. Der holdes flotte taler om ”det grå guld” – men virkeligheden er ofte helt anderledes. Resultatet bliver mange arbejdsløse lønmodtagere i alderen 55–63 år. Meget uværdig afslutning på et langt arbejdsliv. DF’s efterløn er i øvrigt skåret ned fra 5 til kun 3 år og har en skrappere modregning af arbejdsmarkedspensioner, som ikke udbetales.

Pia Kjærsgaard gør altså også ældre lønmodtagere til Sorteper. Hvor er det dog falsk.

Trykt i Århus Stiftstidende søndag 24. juli 2011

Dette indlæg blev udgivet i Dagpenge, Efterløn, Syge, herunder aktivering. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *