Aktiverings-cirkus for arbejdsløse fortsætter – desværre

”Fra nytår bliver ét aktiverings-cirkus for arbejdsløse afløst af et andet aktiverings-cirkus. Det er resultatet af de borgerlige partiers vedtagelse i Folketinget i dag. De elsker desværre et system, som opfordrer kommunerne til kassetænkning. Men det drukner den enkelte arbejdsløses individuelle behov for hjælp med at komme i job, ” siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen

”Titusinder af arbejdsløse slipper fra nytår for de såkaldte jobsøgningskurser, hvor man skal finde sin indre fugl. Her afskaffes den høje refusion fra staten til kommunerne. Men dette aktiverings-cirkus afløses af et andet, hvor arbejdsløse fra nytår bliver sendt ud i virksomhedspraktik, som fremover giver høj refusion, og hvor de ledige arbejder gratis for deres dagpenge. Men i de fleste tilfælde bliver der desværre tale om ren ”opbevaring” af den ledige – uden perspektiv om at kunne få et job,” siger Eigil Andersen, arbejdsmarkedsordfører for SF i Folketinget.

Han understreger, at svage ledige også bliver tabere i det nye system. Det drejer sig bl.a. om kontanthjælpsmodtagere, der har andre problemer end ledighed, f. eks. psykiske lidelser eller misbrug af alkohol eller stoffer. De er slet ikke parate til at komme ud i virksomhedspraktik og har brug for andre former for hjælp. Men kommunerne straffes for en sådan indsats, fordi den fra nytår ikke giver høj refusion.

”Inger Støjberg, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance skærer også ned på muligheden for efteruddannelse og uddannelse til arbejdsløse. Disse muligheder var i forvejen alt for små. Men nu skæres aktiveringsudgiften pr. dagpengemodtager yderligere ned fra 19.232 kr. til 13.700 kr. pr. år,” siger Eigil Andersen.

Hele oppositionen – S, SF, radikale og Enhedslisten – stemte imod lovforslaget i formiddag.

Dette indlæg blev udgivet i Aktivering / uddannelse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *