Advarsel: Venstre vil skære i velfærden

Af Eigil Andersen, folketingsmedlem for SF, Holken 10, 8210 Århus V.

Danmarks største parti – Venstre – kræver nulvækst i de offentlige udgifter. Nulvækst betyder, at der ikke skal tilføres flere penge til den offentlige service, selvom udgifterne stiger. Når lægerne f. eks. bliver dygtigere til at redde patienter med livstruende sygdomme gennem nye og dyrere behandlingsmetoder, skal pengene tages andre steder fra – f. eks. fra børnehaver og vuggestuer. Sådan er Venstres tankegang. Dette er skræmmende, hvis man ønsker ordentlig velfærd. Den skal jo ikke afhænge af folks alder.

Venstre mener også, at der skal være brugerbetaling for besøg på skadestuen, hvis Lars Løkke bliver statsminister. Partiet vil have undersøgt, hvordan brugerbetaling kan indgå som en del af vores velfærdssystem på en ny måde.

Men lad mig sige det klart: Nulvækst betyder, at der kommer forringelser af vores fælles velfærd. Det vil vi i SF ikke være med til. For det andet vil Venstres drømme om privat finansieret sygehusbesøg, ældrepleje og daginstitutioner betyde, at de, der i forvejen har små indtægter, bliver hårdest ramt. De har ikke råd til at betale. Heller ikke det vil vi i SF være med til.

SF og regeringen afsætter yderligere over 20 mia. kr. de kommende år til vækst i velfærden, så vi kan tage os af det stigende antal ældre og sikre, at flere unge får en uddannelse. Desuden har vi sørget for et historisk højt investeringsniveau på det offentlige område, hvor vi f. eks. renoverer skoler og plejehjem, har afsat flere penge til bedre behandling af psykiatriske patienter, afskaffet de lave fattigdoms-satser og i det hele taget er i gang med at opdatere rammerne for vores velfærd.

Forskellen på regeringen og Venstre er, at regeringen giver over 20 mia. kr. mere til offentlig velfærd årligt i 2020. Vi gennemfører nemlig en vækst på i gennemsnit 0,6 procent årligt mod Venstres 0,0. Det er en forskel, der til at få øje på. Og den vil forhåbentlig få folk til at se, at man som vælger skal holde sig langt væk fra Venstre.

Trykt i Århus Stiftstidende 8. juli 2013.

Dette indlæg blev udgivet i Indenrigs i øvrigt og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.